ponedjeljak, 28 Oktobar 2019 12:03

Filip Juričić: Glumci počnu svašta raditi i onda polako prestaju biti glumci

 

 

Nerijetko je igrao ulogu negativca u serijama, a privatno ga karakterišu kao dobričinu i izuzetnog umjetnika.

Filip Juričić, od početka svoje karijere, harizmom i talentnom osvaja publiku i niže brojne uspjehe i nagrade. Ove godine, bio je jedan od gostiju koji su posjetili Tuzla film festival te je podržao ovu priču koja traje već osmu godinu zaredom.

"Tuzla film festival je odlična priča i drago mi je što se razvija i traje. Sjajno se osjećam ovdje. Drago mi je i da imamo što više festivala, jer osim što filmovi imaju priliku biti prikazani, ljudi se također druže, međusobno razmjenjujemo iskustava s glumcima koje dugo nismo vidjeli, sa drugima se upoznajemo i stvaramo nove saradnje.“ – kazao je Filip tokom svog boravka u Tuzli.

„Na kafi sa poznatima“ koja se dešava svake godine u okviru Tuzla film festivala, Filip se prisjetio svojih početaka i toga kako je sa jako malo godina znao da će biti dio ovog svijeta. Često je posjećivao pozorišta i išao na snimanja sa svojim ocem. „Tako sam vidio kako sve izgleda iza kamera i kako teče cijeli proces prije nego se izađe pred publiku. Sve to me je oduševljavalo i znao sam da ću i ja biti dio toga.“ – kaže on.

Njegov otac odigrao je važnu ulogu u njegovom životu i savjete koje je dobijao od njega uvijek je usvajao. „Znali smo sate provesti razgovarajući o ulogama ili tome kako se izvući iz neke situacije kada ti ništa ne ide od ruke. Podrška porodice je jako važna...“ – kaže Filip.

Trenutno radi na seriji koja osvaja publiku gdje je ostvario ulogu koja je žanrovski drugačija od ranijih u kojima je Juričić glumio. Riječ je o seriji “Na granici” i mnogo uživa u njenom snimanju.

"Ovo je divan projekt sa super saradnjom. Prvi put sam se odmakao od dramskih telenovela, jer “Na granici” ima duhovit štih i prizvuk. Na setu je odlična atmosfera, a to se osjeti onda i na ekranu. Sjajno se zabavljamo, zaista, a još veći je užitak kada vidiš i da publika dobro reaguje.” – kaže Filip.

Kaže da mu popularnost nekada zna ići na živce, ali I da ima svojih prednosti. Međutim, smatra da za glumca nije dobro da je anoniman.

“Za glumca je jako lose da bude anoniman, treba da ga prepoznaju. To ne znači da treba iskakati iz paštete, jednostavno treba naći neku granicu. Jako je teško, istina, i ja se trudim da ne pretjeram, pa stalno vagam. Glumci počnu svašta raditi i onda polako prestaju biti glumci.” – rekao je Filip.

Sa njim smo razgovarali i o tome kako se priprema za ulogu, svemu na čemu trenutno radi, ali razriješili i stereotipe javnosti koje imaju o njemu na osnovu online anketu koja je urađena. Više možete pogledati u videoprilogu:

https://www.facebook.com/tuzlafilmfestival/videos/570028487077383/

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon