četvrtak, 07 Oktobar 2021 14:06

Program dugometražnih filmova 10. TFF

 

Projekcije u Bosanskom kulturnom centru Tuzla
_______________________________________________

Svečano otvaranje 15.10. (petak) u 18:00h

Bosanskohercegovačkom premijerom “Južni Vetar 2 – Ubrzanje” Miloša Avramovića, bit će otvoren jubilarni 10. Tuzla Film Festivala

Ceremonija zatvaranja 19.10. (utorak) u 18:00h

Dodjela Vile Tuzla Film Festivala
Film“10 u pola”, reditelj Danis Tanović, Bosna i Hercegovina        

 

Projekcije u Narodnom pozorištu
______________________________

 Subota, 16.10 u 19:30h

“Lihvar”, reditelj Nemanja Ćeranić, Srbija

Nedjelja, 17.10. u 19:30h

“Vikend sa ćaletom”, reditelj Miroslav Momčilović, Srbija

Ponedjeljak, 18.10. u 18:00

“A Bili smo vam dobri”, reditelj Branko Schmidt, Hrvatska/Bosna i Hercegovina

Ponedjeljak, 18.10. u 19:30h

“Plavi cvijet”, reditelj Zrinko Ogresta, Hrvatska

 

________________________________________________________-

JUŽNI VETAR 2 – UBRZANJE (15.10. u 18:00h, BKC Tuzla)

Cijena ulaznice 15,00 KM

Petar Maraš koristi prednosti stečenog statusa neprikosnovenog vođe srpskog podzemlja. Želeći da proširi svoj posao i vrati se u okvire zakona, Maraš ulaže ilegalno stečen novac u legalne poslove, i vrebajući povoljnu priliku, on po zadatku, sa svojim vjernim Baćom, odlazi u istočnu Srbiju. Tamo ga zatiče vijest koja će ga primorati da momentalno promijeni planove...

LIHVAR (16.10. u 19:30h, Narodno pozorište)

Cijena ulaznice 5,00 KM

MUNDIR (45) je zelenaš, bivši bokser koji se uvijek drži svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikome nije dužan. Jedan dan u životu zelenaša u malom gradu u Srbiji kome se život okreće naglavačke zbog gluposti u trenutku kada je bio na korak do sna i jedna nesmotrenost ga dovodi u problem sa policijom i kriminalcima. Mundir uspijeva da postigne skoro sve stvari koje je planirao toga dana, ali da li je možda nešto propustio? Da li je ostavio neki trag?

VIKEND S ĆALETOM - WEEKEND WITH POPS (17.10. u 19:30h, Narodno pozorište)

Cijena ulaznice 5,00 KM

Bivši kriminalac srednjih godina ima malo vremena za život zbog raka, pa će nakon 5 godina vidjeti sina kako bi sa njim proveo posljednju sedmicu i naučio ga principima koje smatra važnim u životu.

A BILI SMO VAM DOBRI (18.10. u 18:00h, Narodno pozorište)

Cijena ulaznice 5,00 KM

Hrvatska 25 godina nakon Domovinskog rata daleko je od ideala nekadašnjih branitelja, sada nezadovoljnika ušutkanih penzijama. Osiromašena je, raseljena, korumpirana. Ideja nekolicine branitelja o izgradnji Muzeja domovinske zahvalnosti u staroj zgradi Paromlina u centru Zagreba ponovno ih okuplja. Kako je izgradnja zaustavljena, branitelji zauzimaju Paromlin. Policiji odgovaraju prijetnjom plinskim bocama, Specijalcima oružjem. Bivši zapovjednik im obećava drugu lokaciju za Muzej, no opet su izigrani. Mladići koji su stali na stranu branitelja duboko su razočarani odnosom vlasti prema ljudima koji su stvarali Hrvatsku, pa se okreću ekstremnoj desnici.

PLAVI CVIJET – A BLUE FLOWER (18.10. u 19:30h, Narodno pozorište)

Cijena ulaznice 5,00 KM

Sredovječna Mirjana službenica je u zagrebačkoj tvornici konca. Na dan proslave 20. obljetnice rada, Mirjanini susreti i razgovori s bližnjima osvjetljavaju dijelove njezina života: onaj iza nje, onaj koji vodi i onaj koji joj tek predstoji. Plavi cvijet film je o ženi, majci i kćeri, film koji budi emotivne asocijacije i nuka nas da dobro promotrimo sami sebe.

DESET U POLA (19.10. u 18:00h, BKC Tuzla)

Cijena ulaznice 10,00 KM

 

Deset u pola komedija je smještena u Sarajevo u maju 2021. godine, dok se slavni gradski Stari grad pokušava oporaviti nakon teške godine pandemije. Kad posjetitelj iz Zagreba dođe u potrazi za najboljim ćevapima u gradu, bezopasna gesta uzrokuje raspad poslovnog i privatnog života nekoliko ljudi.

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon