ponedjeljak, 17 Oktobar 2016 09:12

Na kafi sa...Zlatanom Zuhrićem Zuhrom

Ostali bismo uskraćeni za mnogo smijeha da nije postao jedno od „Zločeste djece“, a nakon toga desila se Večernja škola, njegov talk show i šta sve ne. Inženjer elektrotehnike, poznati glumac, komičar, tv i radio voditelj – Zlatan Zuhrić Zuhra, bio je gost na drugoj „kafi sa poznatima“ u okviru Tuzla film festivala.

Oduševljen Tuzlanskim festivalom i cjelokupnom organizacijom, kazao je da će njegovu podršku uvijek imati ovakvi projekti i da je sretan što je dio svega ovoga. Zuhra je ove godine jedan od članova žirija za dugometražni igrani film, pa na pitanje kako ocjenuje da je neki film dobar, kaže: „Ocjenjujem kao prosječan gledalac.“ – uz, naravno, neke sitnice koje svako svojstveno sebi primjećuje.

Zuhrina priča o prvim glumačkim koracima uvijek je zanimljiva za slušati. Tako je i počeo ovaj razgovor. „Radio sam kao tonac jer me interesirala tehnička struka, igrom slučaja počinjem raditi kao voditelj na radiju, a pošto sam imao te glumačke i komičarske sposobnosti počinjem raditi i kao glumac i to u seriji „Večernja škola“.  Dugo sam glumu shvaćao kao hobi, ali u jednom trenutku je to prevagnulo i intenzivno sam se počeo bavit glumom.“ – kaže on. Danas mu nije žao što se sve odigralo upravo tako.

Zlatan je uvijek glavni kada su u pitanju uloge u kojima treba nasmijati druge, a to nije nimalo lagan zadatak. Pričao je i kako nasmije druge, kada je i njemu loš dan. „Ja se uvijek uživim u ulogu, možda čak i više nego što treba. U „Večernjoj školi“ sam uvijek nastojao da Aljoša, lik kojeg sam glumio uvijek bude raspoložen, iako to možda Zlatan u tom trenutku nije bio. Poslije, kada uloga završi vraćate se u svoju kožu i ponovo je sve isto. Tako da je možda to djelimično i bijeg od svega.“

Pričao je i zašto za sebe zna kazati da je privatno pomalo dosadan tip, zašto se plaši da neće zapasti u stanje depresije koja se neminovo dogodi gotovo svim svjetskim komičarima, kao i svojim novinarskim i glumačkim iskustvima, ali i političkim i drugim situacijama koje su utjecale na to da to danas sve drugačije mora da se radi. Razgovor u cijelosti  YouTube kanalu „Tuzla film festival“ koji ćete moći pogledati. 

Festival se održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog ministarstva sporta i kulture i Ministarstva civilnih poslova BiH.

Već treću godinu ponosni sponzor TFF-a je i Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini. 

Festival podržava i BH Telecom, Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Agencije Securitas, te brojni prijatelji festivala kao što su: Centralno grijanje Tuzla, Autokuća Nipex, Bosanski kulturni centar, Narodno pozorište, Grad Tuzla, BIT Centar, Hotel Tuzla, Coffee bar New York i Zmaj pivo.

 

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon