nedjelja, 22 Oktobar 2017 09:44

Video: KAFA SA… JELENOM PERČIN!

Nakon ispijene kafe sa Robertom Kurbašom i Asimom Ugljenom i danas smo je rezervisali za razgovor sa susjedima. Iako nikada ne pije kafu zbog visokog pritiska, na našu se vrlo rado odazvala. Divna Jelena Perčin bila je naš gost!

Tuzla film festival je specifičan festival i premda nisam imala neka posebna očekivanja, festival kao festival, naročito mi se svidjela atmosfera koja vlada ovdje – druženje, bliskost, intimnost. Super se osjećam. – sličnim riječima Jelena je opisala svoje prve utiske dolaskom u Tuzlu i na naš festival. Ove godine upravo je ona članica žirija za dugometražne filmove i iako smo željeli saznati koji film bi mogao biti nagrađen Vilom Tuzla film festivala, kazala nam je da uvijek voli dati svoj sud na kraju – kada pogleda sve, izanalizira i sasluša, a do toga ima još.

U svojoj karijeri prošla je mnogo festivala i na naše pitanje: „Da li Tuzla film festival može parirati drugim festivalima u regionu?“ – jasno je kazala da uopće ne treba ni da se poredi. On je naprosto Tuzla film festival i ne treba da bude Sarajevo film festival, niti bilo koji drugi. Upravo ovakav kakav jeste, poseban je i svojstven sebi.

Iako ju je teatar fascinirao i zbog njega se odlučila na glumu, TV  i film su joj se naprosto dogodili. Danas kada je u svemu ostvarila brojne uloge, kaže da ne bi voljela odreći se nijednog. Sve ima svoju priču i baš takva kakva jest – odlična je.

Jelena je govorila i o tome šta voli raditi kada se kamere ugase, kako uspijeva uskladiti svoje privatne odnose, te o njenoj pogrešnoj slici u medijama… Kazala je da ne sanja o Hollywoodu i da se ponovo rodi, zasigurno bi bila liječnica!

 

 

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon