srijeda, 12 Septembar 2018 13:14

Uspostavljena saradnja između Tuzla Film Festivala i Media centra Univerziteta u Tuzli

Udruženje Magic Factory kao organizator Tuzla Film Festivala i Media centar Univerziteta u Tuzli potpisali su danas, 12. septembra, 2018. godine, sporazum o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji.

Sporazumom koji su potpisali mr.sci. Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala i prof. dr. Enes Osmančević, voditelj Media centra Univerziteta u Tuzli uspostavljana je saradnja u oblasti nauke, obrazovanja i struke, koja će doprinijeti razmjeni iskustava i znanja.

Kako je istaknuto na današnjem događaju Tuzla Film Festival i Media centar Univerziteta u Tuzli sarađivat će pro bono te će u okviru svojih mogućnost radit na organiziranju naučno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozijuma, seminara, okruglih stolova, radionica i ulaganja zajedničkih napora za osiguranje finansijskih sredstava iz vanjskih izvora. Također, u dokumentu je sadržano da će se raditi na razmjeni akademskog i stručnog kadra u redovnim i posebnim edukativnim procesima u kojima strane učestvuju, kao i na izradi programa usavršavanja akademskog i stručnog kadra.

Potpisivanjem ovog dokumenta studenti su dobili mogućnost sticanja prakse kroz učešće u organizacionim aktivnostima 7. Tuzla Film Festivala koji se održava od 12. do 19. oktobra ove godne, kao i priliku da prisustvuju radionicama, filmskim projekcijama i drugim sadržajima u sklopu festivala.

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon