utorak, 16 Oktobar 2018 09:21

Foto i video: Večeras u Narodnom pozorištu komedija „8. Povjerenik“

Proteklih dana, Tuzla je postala centar kulturnih dešavanja, gdje se u okviru 7. Tuzla Film festivala svakoga dana dešavaju najbolje ovogodišnje projekcije filmova, razgovori sa poznatim glumcima, producentima i režiserima, ali i radionice koje vode vrhunski profesionalci. Sinoć (15.10.) je u Narodnom Pozorištu Tuzla publika uživala u filmu "Teret" rađen u režiji Ognjena Glavonića, kao i dokumentarnim filmovima "Najgori na svijetu" i "Pusti, dobre, pusti". Poznati svjetki animator Darko Belevski održao je radionicu animacije, dok je Dušan Maksimovski na praktičan način pokazao kako uraditi filmsku muziku.

Svi koji se odluče večeras (16.10.) uputiti ka pozorištu u Tuzli i osjetiti dašak onoga što ovaj festival donosi sa sobom, moći će uživati u filmu "8. Povjerenik" u režiji Ivan Salaj čija projekcija je planirana u 19:30h, a koji nosi izrazito snažnu poruku.

Film govori o Siniši Mesjaku, arogantnom i ambicioznom političaru u usponu koji se nađe u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Prethodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo. Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri.

Vrijeme rezervisano za dokumentarne filmove je u poslijepodnevnim satima kada će posjetitelji festivala moći pogledati film "Crna ovca Bistrička" Višnje Skorin i "Tako prosi duša" Davora Borića.

Video:

Pregled četvrtog dana TFF:https://www.youtube.com/watch?v=F6OHINHBsJI

Najava događaja za utorak, 16.10.2018.: https://www.youtube.com/watch?v=bYN_73ZlzGc

 

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon