srijeda, 09 Oktobar 2024 08:28

Dobitnik Zlatne palme na Kanu - Čovjek koji nije mogao šutjeti na 13. TFF

 

Film Čovjek koji nije mogao šutjeti, u režiji Nebojše Slijepčevića, dramatično istražuje događaje iz 1993. godine, kada je paravojna postrojba Beli orlovi iz vlaka otela i ubila 24 bošnjačka muslimana u Štrpcima. Ova tragična priča, koja je ostavila dubok trag u kolektivnoj svijesti, fokusira se na Tomu Buzova, jedinog nebošnjačkog putnika u vlaku, koji se suprotstavlja napadačima i pokušava spriječiti zlo.

Film, koji je osvojio prestižnu Zlatnu palmu za najbolji kratki film na Filmskom festivalu u Cannesu 24. svibnja 2024. godine, donosi emotivnu i potresnu naraciju koja ispituje granice ljudske hrabrosti i moralnosti u trenucima krize. U središtu radnje je borba pojedinca protiv brutalnosti, dok istovremeno istražuje temu identiteta i sučeljavanje različitih etničkih i kulturnih pripadnosti.

Uloge u ovom značajnom djelu tumače istaknuti glumci, uključujući Gorana Bogdana, Alexisa Manentija, Silvija Mumelaša, Dragana Mićanovića i mnoge druge. Kroz snažne performanse, film uspijeva prenijeti težinu ove tragične priče i osvijetliti ljudsku prirodu suočenu s nasiljem.

Film Čovjek koji nije mogao šutjeti bit će prikazan u ponedjeljak, 21. listopada 2024., u 19:00 sati, u Narodnom pozorištu Tuzla, u sklopu 13. Tuzla Film Festivala. Ovaj prikaz pruža priliku publici da doživi izvanrednu filmsku kreaciju koja se bavi važnim i osjetljivim temama, a istovremeno slavi hrabrost i ljudsku otpornost.

Ne propustite priliku da pogledate ovaj izvanredni film koji ne samo da će vas potaknuti na razmišljanje, već će vas i podsjetiti na važnost suprotstavljanja nepravdi.

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon