srijeda, 24 Februar 2016 12:21

Prijava filmova

Prijava filmova za Osmi Tuzla Film Festival omogućena je u tri programa:

OSNOVNI - koji je otvoren za sve  južnoslavenskih reditelja, sa mjestom boravka ili porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Kosova, kao i prijave stranih reditelja, koji se bave tematikom vezanom za navedene države. Unutar ovog programa su četiri kategorije: 

  • dugometražni igrani film
  • kratki igrani film
  • dokumentarni film
  • animirani film

Za prijavu filma unutar ovih kategorija, kliknite ovdje.

_________________________________________________________________________

SNIMAJ BILO ČIM - Program pod nazivom "Snimaj bilo čim" za cilj ima omasovljenje filmske umjetnosti na ovim prostorima.Unutar ovog programa, festival prihvata filmska ostvarenja osoba starijih od 12 godina sa mjestom boravka ili porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Kosova.Učesnici za učešće u ovoj kategoriji mogu poslati svoja filmska ostvarenja u maksimalnom trajanju od 15 min.

Za prijavu filma unutar ove kategorije, kliknite ovdje.

_________________________________________________________________________

FUTURE GENERATION SHORT FILMS - Cilj ove kategorije je povezivanje mladih režisera iz cijeloga svijeta. Festival unutar ovog programa prihvata filmska ostvarenja u maximalnom trajanju od 15 minuta mladih redatelja iz cijeloga svijeta (osim redatelja sa EX-YU prostora, za koje su namjenjene gore navedene kategorije).

Prijavu filma unutar ove kategorije, izvršite preko platforme 

Generalni pokrovitelj

  

Sponzori

    

Prijatelji festivala

  

       

Looking for a way to pitch your idea for a television show or movie? iPITCH.TV offers a next generation platform for creators of original pitches for TV, Film & Digital Media to connect directly with Hollywood Producers and Studio Executives and gives creators industry pro advice on how to pitch a television show or feature film. Pitch your idea for a Movie, Screenplay, Television Show, Short Film, New Media Project and more.

FESTIVALSKI RADIO GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI
kameleon  Radio M   radiosarajevo.ba RTV 7
MEDIJSKI PARTNERI
   ekskluziva  ekskluziva ekskluziva  volimtz   volimtz  extra Fresh Press Fejm