utorak, 31 Januar 2017 08:42

Prijava filmova za Šesti Tuzla Film Festival

Počela je prijava filmova za Šesti Tuzla Film Festival koji će se održati od 18. do 22. oktobra 2017. godine. Poziv je otvoren za filmove u četiri kategorije: dugometražni, kratki igrani, dokumentarni i animirani film proizvedenih 2016/2017. godine. I ove godine otvoren je poziv za slanje filmova u programu SNIMAJ BILO ČIM.

Poziv je otvoren i u programu "FUTURE GENERATION SHORT FILMS". Ovaj program je otvoren za mlade filmske redatelje iz cijeloga svijeta za filmska ostvarenja u filmskoj kategoriji: kratki igrani film i maksimalnom trajanju od 15 minuta.

Filmovi proizvedeni izvan spomenutog roka pozvani su isključivo za programe izvan konkurencije.

Rok za prijavu filmova je 15. juli 2017. godine. Preko pedeset filmova sa južnoslavenskih prostora kao i trideset internacionalnih filmova koji su prikazani na prošlogodišnjem TFF-u dokazuju da je tuzlanski festival postao ozbiljan događaj i mjesto okupljanja filmskih profesionalaca kako iz ovog dijela Evrope, tako i cijeloga svijeta.

Više detalja možete pronaći ovdje.

Generalni pokrovitelj

     

Sponzori

        

 

Prijatelji festivala

     

FESTIVALSKI RADIO GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI
kameleon  Radio M   radiosarajevo.ba radiosarajevo.ba
MEDIJSKI PARTNERI
RTV 7   ekskluziva  ekskluziva ekskluziva ekskluziva   volimtz   volimtz  extra  Tuzla info  Fresh Press Fresh Press Fresh Press