nedjelja, 26 Avgust 2018 09:26

Film o Tuzli na najstarijem filmskom festivalu u Nišu

Dokumentarni film „Tu pored nas“ autora Jusufa Jaganjca, a u produkciji Borisa Balte (Magic Factory)  nakon što je imao uspješnu prezentaciju na 24. Sarajevo Film Festivalu u sklopu programa BH Film, predstavit će se i na 53. Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma koji se održava od 25. do 31. augusta 2018. godine u Nišu (Srbija). Riječ je o jednom od najstarijih festivala u regionu koji u sradnji sa produkcijama prezentira i afirmiše filmska dostignuća u cijelom regionu.

Film koji promovira Tuzlu i njeno bogato kulturno-historijsko naslijeđe publika u Nišu pogledat će u okviru programa „Kino region“ u Cineplex-u, ponedjeljak 27. augusta sa početkom u 17:00 sati. Publici će se obratiti autor filma Jusuf Jaganjac i producent Boris Balta.

Film otkriva nepoznate stvari o poznatome, nastajanju i propadanju kulturnog naslijeđa grada soli.

Generalni pokrovitelj

  

Sponzori

    

Prijatelji festivala

  

       

Looking for a way to pitch your idea for a television show or movie? iPITCH.TV offers a next generation platform for creators of original pitches for TV, Film & Digital Media to connect directly with Hollywood Producers and Studio Executives and gives creators industry pro advice on how to pitch a television show or feature film. Pitch your idea for a Movie, Screenplay, Television Show, Short Film, New Media Project and more.

FESTIVALSKI RADIO GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI
kameleon  Radio M   radiosarajevo.ba RTV 7
MEDIJSKI PARTNERI
   ekskluziva  ekskluziva ekskluziva  volimtz   volimtz  extra Fresh Press Fejm