nedjelja, 22 Septembar 2013 06:45

Četvrti dan Tuzla Film Festivala: ˝Krugovi˝ rasplakali tuzlansku publiku

Film je sniman prema istinitoj priči o vojniku Vojske Republike Srpske kojeg su 1993. godine njegovi saborci premlatili do smrti jer je spasio život prijatelju Bošnjaku

Publika je bez riječi i sa suzama u očima izašla iz sale Bosanskog kulturnog centra Tuzla, u kojoj je, u okviru drugog Tuzla Film Festivala, održana projekcija igranog filma ´Krugovi´, reditelja Srdana Golubovića.

-Priča zbog koje je film nastao je sama po sebi teška za ispričati, teška i za sjetiti se, a kamoli snimiti film o toj temi. Raduje me što sam prolazeći kroz BKC Tuzla vidio dosta ljudi i nadam se da je film ostavio utisak na one koji su došli da ga vide-izjavio je Adnan Čomor, koji je ispred Sarajevo Film Festivala zadužen za distribuciju, dodajući da je ovo jedan od onih filmova koje je nemoguće pratiti bez emocija.

´Krugovi´ su snimani prema istinitoj priči o vojniku Vojske Republike Srpske kojeg su njegovi saborci premlatili do smrti jer je spasio život prijatelju Bošnjaku. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Njemačkoj i Trebinju, prateći likove koji, kao svjedoci događaja iz prošlosti, donose odluke koje im mijenjaju živote. 

TFF 

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon