subota, 13 Oktobar 2018 12:07

Foto i video: Svečano otvoren festival - večeras film „Mali“

U prepunom Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, sinoć, 12.10. svečanom ceremonijom zvanično je otvoren sedmi Tuzla film festival. Festival je otvoren BiH premijerom filma „Južni vetar“, Miloša Avramovića. Po završetku filma nakon dugotrajnog aplauza, publiku su pozdravili i glumci Miodrag Radonjić i Luka Grbić. Ove godine, Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala na samom otvaranju dodijelio je i specijalno priznanje u znak zahvale za doprinos umjetnosti u Gradu Tuzla profesoru gitare Predragu Stankoviću.

Drugi dan festivala počeo je radionicom na Filozofskom fakultetu UNTZ-a, koju je vodila  akademska glumica, redateljica, teatrologinja iz Zagreba Dubravka Crnojević Carić.

U sklopu današnjeg programa (13.10.) u Narodnom pozorištu Tuzla od 13:00 do 14:00 sati publika može pogledati takmičarski program animiranih filmova, u terminu od 14:00 do 16:00 kategoriju future generation short films a nakon toga i projekcije dokumentarnih filmova. Ulaz je slobodan.

U večernjem terminu od 19:30 na repertoaru je pobjednički film Pulskog festivala „Mali“ u režiji Antonia Nuića, a nakon toga u 21:30 i izvrsna Bugarska komedija „Operacija zajebancija“. Ulaz za film iz Bugarske je slobodan.

Za sutra (14.10.) od 13:00 do 14:00 sati najavljena je radionica koju će voditi popularni glumac i TV voditelj Tarik Filipović. Dok će se od 13:00 sati u Narodnom pozorištu početi sa prikazivanjem kratkih, FGSF i dokumentarnih filmova. U 19:30 sati bit će prikazan bosanskohercegovački film „Meso“, reditelja Saše Hajduković.

 

Video

Pregled prvog dana:  https://www.youtube.com/watch?v=J1a4dMm8MgY

 

Najava događaja za 13.10. https://www.youtube.com/watch?v=zrfzpQWB4Q4

 

Generalni pokrovitelj

      

Sponzori

       

Prijatelji festivala

       

FESTIVALSKI RADIO GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI
kameleon  Radio M   radiosarajevo.ba RTV 7
MEDIJSKI PARTNERI
   ekskluziva  ekskluziva ekskluziva  volimtz   volimtz  extra extra