ponedjeljak, 15 Oktobar 2018 10:43

Foto i video: Večeras u Narodnom pozorištu film„Teret“

Nakon sinošnje projekcije filma "Meso" Saše Hajduković koji su posjetitelji propratili dugotrajnim aplauzom, sve zainteresirane u Narodnom pozorištu Tuzla u 19:30 očekuje projekcija filma na čije prikazivanje publika nikada nije ostala ravnodušna - "Teret" Ognjena Glavonića.

Pored kratkih filmova koji se mogu pogledati u Narodnom pozorištu Tuzla od 13:00 sati, sa zanimljivim nazivom filma u 16:30 najavljena je projekcija "Najgori na svijetu" Damira Pirića, nakon čega u 17:45 slijedi dokumentarni film "Pusti, dobre, pusti".

Poslije uspješno obavljenih radionica prethodnih dana koje su se ticale glume, na Filozofskom fakultetu u Tuzli danas (15.10.) od 10:00 do 12:30 radionicu vodi svjetski poznati animator, koji je dva puta nominiran za Oskara  Darko Belevski. Od 17:30 održat će se i zanimljiva radionica filmske muzike pod vodstvom Dušana Maksimovskog.

I za utorak suplanirani zanimljivi događaji, provjerite na www.tff.ba.

Video

Pregled trećeg dana:  https://www.youtube.com/watch?v=YHafu4oylR4

Najava događaja za 15.10. https://www.youtube.com/watch?v=dCYkMEVLXu8

 

Generalni pokrovitelj

  

Sponzori

    

Prijatelji festivala

  

       

Looking for a way to pitch your idea for a television show or movie? iPITCH.TV offers a next generation platform for creators of original pitches for TV, Film & Digital Media to connect directly with Hollywood Producers and Studio Executives and gives creators industry pro advice on how to pitch a television show or feature film. Pitch your idea for a Movie, Screenplay, Television Show, Short Film, New Media Project and more.

FESTIVALSKI RADIO GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJI
kameleon  Radio M   radiosarajevo.ba RTV 7
MEDIJSKI PARTNERI
   ekskluziva  ekskluziva ekskluziva  volimtz   volimtz  extra Fresh Press Fejm