subota, 21 Septembar 2013 13:01

Četvrti dan TFF-a: ´Krugovi´ večeras u BKC-u, a u ljetnom kinu „Mladost“ bogat OFF program

Film, koji je na Sarajevo Film Festivalu dobio nagradu publike, rađen je prema istinitom događaju iz Trebinja 

Dugoočekivana projekcija filma ˝Krugovi˝, reditelja Srdana Golubovića, održat će se večeras (subota, 21.09) u Bosanskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 19.00 sati. Ulaznice po cijeni od pet KM mogu se kupiti dva sata prije početka filma u BKC-u ili rezervisati na broj +387 35 258 267.

Film je rađen prema istinitoj priči o požrtvovanosti Srđana Aleksića, mladića iz Trebinja kojeg su 1993. ubili njegovi saborci, pripadnici Vojske Republike Srpske, jer je branio prijatelja Bošnjaka. 

˝Krugovi˝ su do sada osvojili specijalnu nagradu žirija Sundance Film Festivala, nagradu ekumenskog žirija 63. Berlinalea, te nagrade publike na Sofija Film Festivalu i Sarajevo Film Festivalu. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Bariju dobitnik je nagrade za najbolji film.  

Golubovićev film, inspirisan Aleksićevim herojskim činom, projekat je koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala CineLinka iz 2010, kada je i nagrađen Exellence nagradom.

Osim ´Krugova´, četvrti dan trajanja Tuzla Film Festivala, publika će u Ljetnom kinu ´Mladost´, uz grickalice, Tuzlanski pilsner i kuhano vino, sa početkom u 19.30 moći pogledati dio OFF programa sa devet filmova iz Indije, Italije, Crne Gore i Holandije.

Projekcije animiranih, dokumentarnih i kratkih igranih, kao i filmovi iz kategorije Snimaj bilo čim, u kinu ´Kaleidoskop´ počinju u 12.25 sati.

TFF

 

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon