četvrtak, 19 Septembar 2013 09:25

Otvoren 2. Tuzla Film Festival:

Tuzla Film Festival, festival južnoslavenskog filma otvoren je sinoć projekcijom filma ˝Epizoda u životu berača željeza˝, oskarovca Danisa Tanovića. Festival je otvorio glumac Zijad Gračić, koji je publiku u Bosanskom kulturnom centru Tuzla pozdravio zajedno sa dvojicom dječaka glumaca, Ensarom Hamzićem i Darisom Aljićem. 

-Dobro ja vama došao, dragi Tuzlaci-našalio se Gračić, te naglasio da se uvijek rado vraća u Tuzlu. 

Komentirajući film, Gračić je istakao da je riječ o djelu koje je na njega ostavilo snažan trag.

Otvaranju je prisustvovao i Nazif Mujić, dobitnik srebrenog medvjeda na festivalu u Berlinu. On u ˝Epizodi u životu berača željeza˝ glumi samog sebe, dok njegova supruga igra glavnu žensku ulogu. Cijela priča zasnovana je na istinitom događaju. 

Publika je pokazala veliko zanimanje za ovaj film, posebno zbog činjenice da glumci dolaze sa područja Tuzlanskog kantona, gdje se odvija i veći dio radnje. Inače, distribucija ovog filma u bh. kinima počinje danas.

Na otvaranje je došla i glumica Mira Banjac, a film ˝Mamaroš˝ u kojem ima glavnu ulogu na programu je večeras (četvrtak) u 19 sati u BKC-u Tuzla. Osim nje, svečanom otvaranju prisustvovali su i Daniel Utješanović, direktor Bled Film Festivala, kao i Jorge Fuentes, direktor Miami Recordsa. 

Najfotografiranija ličnost koja se sinoć pojavila na crvenom tepihu je Nikola Kojo, glumac koji je na ovim prostorima poznat po zapaženim ulogama u filmovima: Parada, Lepa selo lepo gore, Mi nismo anđeli, Žikina dinastija i drugima. Iako je nakon otvaranja, zbog umora, prvobitno otišao na spavanje, vratio se i pridružio posjetiteljima kluba Viva, rado se fotografirajući sa svima koji su ga za to zamolili. Kojo će sutra (petak), u 12.30 u Vinoteci Hotela Tuzla odgovarati na novinarska pitanja.

TFF

 

 

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon