nedjelja, 14 Septembar 2014 08:24

Informacija za medije – Četvrti dan 3.TFF-a

Film „Kauboji“ osvojio simpatije publike, večeras zatvaranje festivala

Četvrti dan 3. Tuzla Film Festivala – južnoslovenskog filma, posjetitelji su imali priliku pozdraviti brojnu ekipu filma „Kauboji“ hrvatskog kandidata za Oskara. Sudeći po reakcijama publike u tuzlanskom BKC-u, „Kauboji“ su pobrali i njihove simpatije, kao što je to bio slučaj i na brojnim projekcijama u susjednoj Hrvatskoj.

Na sceni BKC-a aplauzom su pozdravljeni producentica filma Suzana Pandek, autori muzike Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle (Let 3), glumci Hrvoje Barišić i Živko Anočić, te reditelj i scenarista filma Tomislav Mršić, koji su se zahvalili na srdačnom dočeku u Tuzli, te odgovarali na pitanja publike.

U sklopu dokumentarnog dijela programa, film „Visoki hrastovi“ autora Radoslava Stanišića u produkciji Radio televizije Crne Gore, jučer je premijerno prikazan u Tuzli. Film govori o „visokim hrastovima“ crnogorske i ex-jugoslovenske kinematografije scenaristi Ratku Đuroviću i reditelju Velimiru Stojanoviću.

-Film je posebno interesantan onima koji se žele baviti filmom, jer govori o velikanima čiji rad moraju poznavati. Posebno nam je drago da je film svjetsku premijeru doživio u Tuzli, koji je poslije SFF-a najznačajniji festival u BiH i gdje zaista rado dođemo. Obzirom da imamo i ideja za jedan zajednički projekat na igranom filmu za koji već postoji scenario na temu koju je tretirao Šeki Radončić u svojoj knjizi „Kobna sloboda“, vjerujem da će saradnja sa Tuzla Film Festivalom biti još čvršća – istakao je Radoslav Stanišić, autor filma.

Ceremonija zatvaranja 3. TFF-a je večeras (nedjelja 14.09.) u 19.00 sati u BKC-u, kada će biti dodijeljena „Vila TFF-a“ i nagrade u četiri takmičarske kategorije. Festival će zatvoriti intrigantni dokumentarni film „Lauš“, čijoj će projekciji prisustvovati u autorica filma Branka Bešević Gajić.

U off programu danas od 15.00 sati u Narodnom potorištu Tuzla bit će prikazan film „Jedan grad, jedna ljubav“ koji potpisuje Salt n Flow team, a koji je premijerno prikazan na festivalu „Kaleidoskop“ u Tuzli u augustu ove godine. Film govori o tri osobe različitog društvenog statusa, koje spaja spaja jedna zajednička strast, ljubav prema FK Sloboda. 

Posljednji festivalski party večeras će se od 22.00 h održati u Caffe baru „Firma“.

Treći Tuzla Film Festival – južnoslovenskog filma kao generalni sponzor podržava Happy prepaid mobilna mreža. Pokrovitelji su Općina Tuzla i Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Srebreni sponzori su Fondacija za kinematografiju Sarajevo, European Union – Special representative in BiH i Radio Kameleon. Sponzori festivala su Centralno grijanje Tuzla, Hotel Tuzla, Securitas, Bosanski kulturni centar TK i Dom mladih Tuzla.

Više informacija o Tuzla Film Festivalu – južnoslovenskog filma može se pronaći na oficijelnoj stranici festivala www.tff.ba. 

Pokrovitelji i sponzori

          

     

Prijatelji festivala

         

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ
kameleon